Tinder geeft uitleg over de methode van het matchen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Al vanaf het begin der tijden hebben gebruikers geprobeerd om de geheime Tinder formule te achterhalen. Hoe worden de profielen geordend? En bestaat er echt zoiets als een ELO-score? Op Reddit probeerden Tinderaars gezamenlijk achter de formule te komen terwijl enkele Facebook Groepen hetzelfde doel voor ogen hadden. In een blogpost geeft Tinder nu een kort kijkje in de keuken van de dating app. Hoewel niet het gehele recept wordt onthuld, deelt Tinder wel de belangrijkste ingrediënten van de geheime saus.

De ELO-score bestaat echt

Enkele jaren geleden ging de ‘aantrekkelijkheidsscore’ van Tinder viraal, ook wel de Tinder ELO genoemd. Elke gebruiker zou een score krijgen op basis van een reeks signalen die door de app werden beoordeeld. En dat was geen fake news, Tinder bevestigt dat deze score onderdeel van het algoritme was en nog steeds is, hoewel het nu niet meer alleen op deze score bouwt. De matchingsmethode van Tinder baseert het tonen van potentiële kandidaten nu op veel meer signalen, dus niet meer volledig of grotendeels op basis van de ELO-score.

Actieve leden krijgen voorrang

Volgens Tinder krijgen gebruikers die beiden actief zijn voorrang. Ze willen je tijd niet verspillen door inactieve profielen te tonen. Door de app vaker en meer te gebruiken krijgen je meer profielen te zien en heb je meer kansen om te matchen. Klinkt simpel en logisch, maar Tinder zegt dat dit het belangrijkste onderdeel van het algoritme is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Er is meer

De tweede stap in de methode van het matchen zijn de gegevens die je deelt. Ten eerste is dit je geslacht en huidige locatie, maar daarnaast gebruikt de app je leeftijd, afstand en geslachtsvoorkeuren. Om je vervolgens met anderen te matchen is de nabijheid een sleutelfactor. Leden bij je in de buurt krijgen voorrang op de leden die verder van je verwijderd zijn.

24 uur

De huidige matchingsmethode van Tinder past de volgorde van de potentiële matches continu aan, elke keer dat je profiel beoordeeld wordt. En al deze veranderingen in de volgorde worden elke 24 uur gewijzigd. Met andere woorden, hoe je profiel eruit ziet en hoe anderen erop reageren zijn beiden nog altijd onderdeel van het selecteren van de potentiële matches die voorgesteld worden. Maar eerlijk gezegd is dit alles niet bijzonder gedetailleerd, hoewel Tinder nog wel vertelt wat het algoritme niet in overweging neemt.

Je huidskleur is niet van belang, Tinder houdt niet bij of je blank, donker of gekleurd bent. Het algoritme maakt ook geen inschatting hoeveel je verdient; of dat nu 10 euro of 10 miljoen euro per jaar is. En Tinder’s algoritme houdt ook geen rekening met je haarkleur, haarstijl of misschien het gebrek aan haar. Het algoritme gaat niet uit van stereotypen, en dat is maar goed ook.

Maar wat we echt willen horen wordt niet verteld: wat kunnen we er zelf aan doen om meer matches te krijgen? Hoe maak je jezelf aantrekkelijker op Tinder? En hoe kun je de like-naar-match ratio verhogen? Het lijkt erop dat Tinder het antwoord schuldig blijft.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie