Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in een game dan op een datingapp. Dat blijkt uit onderzoek van Logitech G, leverancier van gamingtechnologie, onder 1.000 Britse gamers die aangeven meer dan 7 uur per week te gamen. Meer dan een derde (37%) van de ondervraagden zegt dat ze hun (toekomstige) partner liever in een videogame ontmoeten dan via een datingapp.
Gamers houden meer van gamers?
In het onderzoek bekennen de game-loving Britten – single en gebonden – dat ze denken dat koppels die samen gamen het langer volhouden. Bovendien gelooft 70% van de ondervraagden dat koppels die samen gamen een grotere kans hebben om een relatie aan te gaan. Onder millennials was dit percentage nog hoger: bijna 80% zag een gamingromance als de sleutel tot een lang en liefdevol leven.
Van degenen die al een relatie hebben, speelt drie kwart regelmatig een game met hun partner. En dat op zich nog niet zo gek, want 60% van de ondervraagde gamers die momenteel een relatie heeft, zegt de huidige partner ontmoet te hebben tijdens het gamen. Het kan dus wel. Sterker nog: het kan dus heel makkelijk, zo lijkt het. Moeten we maar minder swipen en meer gaan gamen?
‘Het is veiliger en goedkoper’
Datingexpert Hayley Quinn is van mening dat de coronacrisis verantwoordelijk is voor deze stijgende trend van mensen die matchen in het ‘datingspel’. In een reactie op het onderzoek zegt ze: “Iemand voor het eerst ontmoeten in een videogame heeft eigenlijk zoveel voordelen in vergelijking met traditioneel daten. Om te beginnen, en dit is een grote, is het veiliger en goedkoper dan een vreemde persoonlijk te ontmoeten.”
De invloed van de lockdown en sociale beperkingen zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben in de wens van een gameliefde. Met de singles die binnen zaten en niet in staat waren om mensen persoonlijk te ontmoeten, hebben velen zich tot videogames gewend om de eenzaamheid te bestrijden. Een groot deel van de ondervraagden bevestigt dit: maar liefst 72% zegt tijdens de coronacrisis op gaminggemeenschappen te hebben vertrouwd voor sociaal contact. Nog eens 64% zegt dat gaming hen minder eenzaam deed voelen tijdens de lockdowns en beperkingen.
Interessant genoeg zijn het vooral de vrouwen die openstaan voor een in-game verliefdheid. Volgens het onderzoek zijn vrouwen meer geneigd om verliefd te worden tijdens te gamen dan mannen, waarbij meer dan een kwart zegt dat ze liever een partner zouden zoeken via gamen dan online daten.
Verliefd worden is meer...
... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.