Veel singles maken gebruik van dating apps met Tinder als een van de meest gedownloade apps. Het is simpel: je kunt een persoon eenvoudig naar links of naar rechts swipen. Kom je een aantrekkelijk persoon tegen met een leuke omschrijving van zichzelf? Dan kun je deze persoon naar rechts swipen. Is het toch niet helemaal jouw smaak? Zorg er dan voor dat je snel naar links veegt met jouw vinger.
Toch kunnen zulke datingapps ontzettend frustrerend werken. Je hebt bijvoorbeeld niet veel matches of word genegeerd na je ‘Hallo! Hoe gaat het?’-berichtje. Hoe je jouw datingervaring kunt verbeteren?
Daten kan frustrerend zijn
Er zijn meerdere redenen waarom daten na verloop van tijd ontzettend frustrerend kan zijn. Je begint vol goede moed aan je datingprofiel, plaatst een leuke foto en omschrijft jezelf zo goed mogelijk. “Laat de matches maar komen,” denk je. Helaas vallen deze erg tegen… als je al matches krijgt.
Het is dus erg begrijpelijk dat je daar op den duur gefrustreerd door raakt. Bijvoorbeeld wanneer jij een leuk persoon hebt gevonden, maar deze niet blijkt te reageren. Is hij of zij niet geïnteresseerd of is het een verlaten profiel? We leggen je alles uit over deze frustraties en geven handige tips.
5 redenen waarom dating frustraties oproept
Wij leggen de 5 redenen uit waarom daten frustraties kan oproepen tijdens je datingperiode. Denk bijvoorbeeld aan matches die niet serieus genoeg zijn, mensen die niet reageren op je berichten of continu dezelfde singles die voorbij komen. Dit zijn de redenen waarom daten soms enorm frustrerend is.
1. Geen reacties op berichten
Een veelvoorkomende frustratie: geen antwoord krijgen op je berichten. Daar zijn natuurlijk ontzettend veel redenen voor te bedenken. Een persoon kan te veel berichten krijgen en de bomen door het bos niet meer zien, maar dit kan ook aan je eigen berichten liggen. Je kunt dus afgewezen worden door redenen waar jij totaal niets aan kunt doen, maar ook door je eigen gedrag. Dit zijn een aantal van die redenen waardoor jij mogelijk geen reactie krijgt:
- Jouw match heeft het bericht (nog) niet gelezen.
- Jouw match is al lang niet meer ingelogd op de datingsite.
- Jouw match heeft erg veel berichten ontvangen.
- Jouw match heeft jouw bericht gelezen, maar is vergeten te reageren.
- Jouw match heeft vandaag een slecht humeur en geen zin om te praten.
- Jouw match heeft meer interesse in een andere match.
- Jouw eigen bericht is niet interessant genoeg.
- Jouw eigen bericht is niet ‘origineel’ genoeg en valt dus niet op.
- Jouw eigen bericht is teveel gericht op seks.
- Jouw profiel is niet interessant genoeg.
Daten moet natuurlijk van twee kanten komen
Jij kunt zo enthousiast zijn als een puppy, maar wanneer de ander dit niet is? Dan houdt het avontuur al snel op. Probeer dus ook de interesse van een ander te wekken. Geef niet te veel prijs in je datingprofiel en zorg voor spontane foto’s. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig.
Let er daarnaast ook op dat jouw berichten aansluiten bij de interesses van de ander. Zie je dat hij of zij van voetbal houdt? Vraag hier dan eens naar en begin een gesprek. Wanneer jij voornamelijk over jezelf praat, zal het voor de ander al snel eentonig worden. Laat het gesprek van twee kanten komen en nodig de ander vooral uit om te reageren.
2. Geen matches
Een dating app kan heel leuk zijn… wanneer alles volgens plan verloopt. Want als jij de ene na de ander naar rechts veegt, maar geen enkele match krijgt? Dan ga je al snel denken dat het aan jezelf ligt. Natuurlijk is dit vaak niet het geval. Jouw profiel op deze datingapp is waarschijnlijk gewoon niet optimaal. Het is dus hoog nodig om je dating profiel eens onder de loep te nemen.
Ten eerste is het slim om naar jouw foto’s te kijken. Heb je voornamelijk selfies op jouw profiel staan die daarbij ook nog eens over filters beschikken? Dit is een absolute no-go. Een onderzoek toonde zelfs aan dat profielen met enkel selfies 8% minder berichten krijgen. Een selfie kan natuurlijk best, maar overdrijf het niet.
Let er daarbij ook op dat jij alleen op de foto staat. Het is voor anderen al snel onduidelijk bij wie het profiel hoort. Niemand heeft zin om jou te zoeken in een groep van 10 mensen op de foto. Ook moet je ervoor zorgen dat er niet te veel afleiding te zien is op de foto. Ga niet voor een drukke achtergrond poseren, maar houd het simpel.
Als laatste is het een goede optie om jouw app of profiel eens helemaal te verwijderen. Dit klinkt drastisch, maar kan erg effectief werken. Dating apps maken namelijk gebruik van ingewikkelde algoritmes die ervoor zorgen dat jij bepaalde mensen te zien krijgt. Dit baseren zij waarschijnlijk op eerdere likes en dergelijke. Probeer dus eens om jouw profiel te verwijderen en begin met een schone lei. Let daarbij gelijk op de bovenstaande tips voor een beter datingprofiel.
3. Geen serieuze singles
De kans bestaat ook dat er simpelweg niet voldoende serieuze kandidaten op de dating app aanwezig zijn. Zo staat Tinder bijvoorbeeld bekend om het vrijblijvende aspect. Veel mensen gebruiken Tinder voor eenmalige avontuurtjes. Ook kan het zo zijn dat personen Tinder enkel gebruiken als tijdverdrijf of omdat zij nieuwsgierig zijn. Ze willen bijvoorbeeld weten hoeveel mensen in hen geïnteresseerd zijn.
Als dit niet is waar jij naar op zoek bent, is het aan te raden om eens gebruik te maken van andere platformen. Zo is Lexa een datingsite waar meer serieuze personen te vinden zijn. Verbreed jouw horizon en kijk verder dan de toegankelijke Tinder-app. Want wie weet vind jij jouw geluk ergens anders.
4. Niet genoeg kandidaten
Het kan zo zijn dat jij na een paar dagen swipen alweer ‘uitgespeeld’ bent op een dating app. Je hebt alle potentiële kandidaten gezien en er is niemand meer die aansluit bij jouw wensen. Denk er eens over na om jouw afstand aan te passen. Ben je niet bereid om wat verder te reizen? Dan moet je een andere manier vinden. Zo kun je een betaald abonnement aanschaffen op een datingsite die meer mogelijkheden geeft om te filteren.
Waarschijnlijk kreeg jij voorheen, als niet betalende gebruiker, gewoon minder personen te zien. Dit gebeurt natuurlijk om jou te ‘lokken’ naar een betaald abonnement. Een dating app is er dus erg goed in om jou gefrustreerd te maken, zodat jij overgaat tot actie en je portemonnee trekt. Het moet natuurlijk niet allemaal té vlotjes verlopen, want dan houdt de dating app er zelf geen geld aan over.
5. Ghosting
Het aanmaken van een datingprofiel is voor veel mensen binnen een paar minuten geregeld. De drempel is dus klein, waardoor er veel profielen rondzwerven in de database van een gemiddelde app. Gebruikers van zo’n app beginnen met swipen, maar zullen er misschien na een paar weken of zelfs dagen alweer op uitgekeken raken. Het gevolg? Een inactief profiel. Daarnaast zullen veel mensen denken dat zij hun datingprofiel verwijderd hebben wanneer zij de app van hun telefoon afgooien. Dat is niet zo, en weer een inactief profiel.
Deze profielen blijft rondzweven in de database van de app. Zo is het mogelijk dat jij een persoon treft, die eigenlijk helemaal geen gebruik meer maakt van de app. Geen wonder dat jij geen like terugkrijgt of antwoord op jouw berichten… hoe goed je openingszin ook is.
Maak je dus niet te druk wanneer jouw prins(es) op het witte paard jouw like niet beantwoordt. De kans is groot dat hij/zij de app niet eens meer gebruikt en ondertussen al voorzien is van een partner. Het ligt dus niet aan jou. Reageert jouw match niet meer? Probeer dan niet te denken dat dit aan jou ligt. Wie weet heb jij wel te maken met een spookprofiel.
Verliefd worden is meer...
... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.